Vanaf 9 april ernstige hinder op E314 aan viaduct Wilsele

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Ter voorbereiding van een spitsstrook richting Aarschot (ten vroegste in 2020), krijgt het viaduct van Wilsele een structurele onderhoudsbeurt. Van 9 april tot begin september wordt er gewerkt op de rijrichting Brussel, waardoor al het verkeer op twee versmalde rijstroken per rijrichting moet. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht vooral veel hinder tijdens de avondspits richting Lummen. Verkeer richting Brussel zal ook de oprit van Kessel-Lo / Vuntcomplex (nr. 20) niet meer kunnen gebruiken.

Binnen enkele jaren zal het Agentschap Wegen en Verkeer een spitsstrook aanleggen op de E314 tot Aarschot. Om dat mogelijk te maken, wordt eerst het viaduct van Wilsele aangepast. De eerste werken starten op 9 april en duren tot begin september. In die periode wordt de rijrichting Brussel aangepakt. In het voorjaar van 2019 wordt gewerkt aan de rijrichting Lummen. Daar wordt het viaduct niet alleen vernieuwd, maar ook verbreed zodat er een extra rijstrook (spitsstrook) op kan komen.

Ernstige hinder tijdens avondspits

Tijdens de werken wordt al het verkeer op twee versmalde rijstroken geleid op de plaats waar nu het verkeer richting Lummen rijdt. Daardoor zal er in beide richtingen hinder zijn, maar de avondspits richting Lummen – die nu reeds voor files zorgt – zal nog zwaarder zijn.

Oprit afgesloten

Verkeer richting Brussel moet er ook rekening mee houden dat de oprit van Kessel-Lo / Vuntcomplex (nr. 20) afgesloten is tijdens de werken. Wie richting Brussel de E314 wil nemen, moet omrijden naar de oprit van Holsbeek of Herent

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans