Valentijnspop-up in vroegere Maroq Unie

27 januari 2020 | 10u59 | Gepost door redactie
Valentijnspop-up in vroegere Maroq Unie
In de maand december maakten de Leuvenaars kennis met de werking van vzw HetVindingrijk. In het pand van de vroegere Maroq Unie organiseerde HetVindingrijk een circulaire kerst pop-up. Samen met enkele enthousiaste partners werd de ruimte omgevormd tot een circulaire hub. Vanwege het grote succes van de pop-up, besliste HetVindingrijk om een nieuwe pop-up te openen in februari. Ditmaal draait de pop-up rond het thema Valentijn. Bezoekers kunnen er opnieuw terecht voor upcycling workshops, circulaire evenementen en unieke geschenken. Stad Leuven, Leuven 2030 en Belgunique zijn opnieuw partner, er nemen ook heel wat creatieve ondernemers deel aan de pop-up.
Het bericht Valentijnspop-up in vroegere Maroq Unie verscheen eerst op Leuven Actueel.

“We werden tijdens de pop-up overladen met positieve reacties. De Leuvense bezoekers vonden het enorm fijn dat er een duurzaam alternatief werd aangeboden voor hun kerstgeschenken. Na de succesvolle editie in december, twijfelden we niet om een nieuwe pop-up te openen. Je vindt bij ons vast en zeker een uniek valentijnsgeschenk!” Liene Blancke, projectmedewerker van vzw HetVindingrijk.

HetVindingrijk nodigt uit…
Op 14 februari staat alles in teken van de liefde, en daar hoort voor velen een mooi geschenk bij. HetVindingrijk wil verliefde koppels de kans geven om elkaar een duurzaam valentijnscadeau te schenken in 2020. De objecten in de pop-up worden gemaakt uit restmaterialen. Overschotten zijn voor Hetvindingrijk immers een bron van inspiratie. Ze gaan er creatief mee aan de slag en ontwikkelen een origineel en stijlvol product. Met een geschenk uit de pop-up tik je dus niet alleen een one of a kind stuk op de kop, je maakt ook een positieve impact op de planeet.

Ga je graag creatief aan de slag en wil je iemand verrassen met een handgemaakt geschenk? Schrijf je dan zeker in voor één van de workshops. Er bestaat geen mooier gebaar dan een, met liefde, zelfgemaakt geschenk. De upcyclists van HetVindingrijk helpen je graag een persoonlijk valentijnsgeschenk te creëren. Op de Facebookpagina van HetVindingrijk verschijnen alle workshops en evenementen van de pop-up. Neem af en toe zeker eens een kijkje om op de hoogte te blijven.

HetVindingrijk nodigt uit…UCLL pop-up
HetVindingrijk slaat voor de tweede editie van de pop-up de handen in elkaar met de UCLL. De studenten KMO & Ondernemen zullen tussen 14 en 29 februari een deel van de ruimte innemen en negen pop-up initiatieven voorstellen aan het publiek. HetVindingrijk begeleidt de studenten bij de circulaire aanpak van de concepten. De deelname van de studenten hangt samen met hun afstudeerproject voor de UCLL.

“We kregen in september de opdracht om een pop-up op poten te zetten. Een spannend experiment, waar we de voorbije maanden al onze energie en tijd in staken. Binnen enkele weken kan het grote publiek eindelijk het resultaat bewonderen. We zijn er helemaal klaar voor!” Hannes Van Belle, student UCLL.

Op 14 februari volgt de officiële opening van de UCLL pop-up in aanwezigheid van de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani. Iedereen is welkom vanaf 16 uur

Praktische informatie
De circulaire pop-up opent op 6 februari en is te vinden in de Tiensestraat 9 in Leuven. Je kan de winkel bezoeken van dinsdag tot zaterdag tussen 10u en 18u. Vergeet je ook niet in te schrijven voor één van de creatieve workshops. Alle informatie verschijnt op de Facebookpagina van HetVindingrijk.

Het bericht Valentijnspop-up in vroegere Maroq Unie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over