Valentijnsactie rond vrije tijd

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op 12 februari 2019 organiseert Pasar een lokale Valentijnsactie in de Delhaize van Kessel-Lo. Pasar wil het er met voorbijgangers hebben over hun vrije tijd. Hebben ze er voldoende? Is er in die vrije tijd voldoende ruimte om te rusten en te genieten? Pasar ijvert ervoor dat iedereen voldoende vrije tijd heeft en wil nog meer de aandacht vestigen op dit thema.

Een aantal Pasar-medewerkers zullen voorbijgangers bevragen over hun tijdsindeling, over hun gevoel rond ‘netto vrije tijd’. Wat zou er beter kunnen? Of anders, om de eventuele tijdsdruk te verminderen? Pasar stelt zich de vraag of en hoe men meer tijd voor zichzelf, of ‘netto vrije tijd’ kan vrijmaken, en waar het schoentje wringt.

Ze brengen ook enkele leuke cadeautjes mee om je partner te verrassen voor Valentijn! Want wat is een mooier geschenk dan een beetje van je tijd?

Wat is het probleem met tijd?

Hoewel we vandaag minder uren werken dan vroeger, geven mensen steeds vaker aan dat ze te weinig vrije tijd hebben. De reden voor deze tijdsdruk is een samenspel van verschillende factoren. Zo zien we dat nieuwe beleidsmaatregelen omtrent tijdsbesteding steeds gaan over flexibiliteit en efficiëntie in functie van economische winst. Steeds meer winkels zijn open op zondag, tijdskrediet is afgebouwd, we moeten met z’n allen langer werken, meer (gedwongen) deeltijds werk, flexibelere arbeidstijden, uitbreiding van de nachtarbeid, enzovoort.

Dit denken vanuit winstoogmerk zet zich ook door in de vrije tijd. Zo heerst het idee dat we onze vrije tijd zo efficiënt mogelijk vol moeten plannen met activiteiten die ons zoveel mogelijk winst opleveren. En dat moeten we dan ook nog etaleren op social media, wat op zich ook weer tijd kost. Oplossingen voor de geschetste problemen worden massaal gezocht op persoonlijk vlak. Maar er is meer nodig.

Valentijnsactie

Valentijn is hét moment om jouw geliefde in de bloemetjes te zetten. Waar kan jij helpen om het jouw partner soms wat gemakkelijker te maken? Heeft jouw partner soms nood aan wat extra vrije tijd, wat ontspanning of rust? Pasar heeft het laatste jaar hard gewerkt om enkele zaken op de markt te brengen die het bewustzijn hierrond vergroten. Zo is er de mogelijkheid om een beetje van jouw tijd aan een ander te geven, onder de vorm van het ‘Pakje Tijd’.

Pasar zal tussen 15 en 18 uur aanwezig zijn in de Delhaize van Kessel-Lo waar het in het kader van Valentijn enkele leuke ideeën rond ‘netto vrije tijd’ aanbiedt als origineel geschenk voor jouw partner met Valentijn.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans