Unizo vierde de dag van de ondernemer

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het was voorbije vrijdag de ‘Dag van de Ondernemer’. Een dag die sinds november 2014 wordt georganiseerd en een dag waarop het ondernemerschap positief onder de aandacht wordt gebracht. Dat moment is niet toevallig gekozen. Elke derde week van november vindt internationaal de ‘Global Entrepreneurship Week’ plaats.

Unizo wou alle ondernemers ter gelegenheid van hun dag een hart onder de riem steken. “We willen hen bedanken voor alle tijd & energie die ze in hun zaak steken. En we willen onze appreciatie laten zien voor de toegevoegde waarde die ze onze samenleving bieden. Want ondernemers hebben we broodnodig om al het goede rondom ons in stand te houden. Het is een uiting van dankbaarheid voor het nemen van risico’s en het omzetten van opportuniteiten naar kansen en werkgelegenheid. Het is een aanmoediging om als inspirator en gangmaker door te zetten en te blijven ondernemen, en op die manier ook toekomstige ondernemers te stimuleren om de uitdaging aan te gaan”, klonk het bij Unizo.

In Vlaams-Brabant en Brussel organiseerden ze een ongeveer tien info- en netwerkevents in het kader van de Dag van de Ondernemer. Ook politici namen het voorbije weekend de tijd om ondernemers te bezoeken. Zo bezocht Gwendolyn Rutten NMG op de Betekomsesteenweg 69D in Aarschot, Bart Nevens deed hetzelfde bij The Compastbag Company in Herent, Els Van Hoof bracht een bezoek aan Diabatix in Heverlee. Lorin Parys nam tijd om StepUp Consulting in Leuven aan nadere inspectie te voorzien, Koen Geens was te vinden bij Carrosserie Jennes in Kampenhout, Peter Van Rompuy was een opgemerkte gast bij Octinion in Heverlee en Theo Francken tenslotte was een aandachtige bezoeker bij ambachtelijke mosterdproducent De Ster in Lubbeek.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer