UNIZO spoort ondernemers aan om te investeren in cashloos betalen

Kirsten Bosmans
9 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Najaar 2018 raakte bekend dat de laatste bankautomaat in Nieuwrode (Holsbeek) zou verdwijnen. Een trend die de ganse banksector kenmerkt, gevoed door het digitaal bankieren. UNIZO, KBC, CCV en de gemeente Holsbeek zien de toekomst echter positief tegemoet en willen met een infosessie ‘cashloos ondernemen’ de nadruk leggen op de toekomst van digitale betaalmogelijkheden.

In 2018 verdwenen maar liefst 763 bankkantoren. En waarschijnlijk zullen nog meer steden en gemeenten het met minder bankkantoren en automaten moeten doen. Volgens de gemeente Holsbeek, UNIZO, KBC en CCV hoeft dat niet per se een probleem te betekenen voor de ondernemers, handelaars en inwoners. Zij nemen het initiatief om hen warm te maken voor de nieuwe mogelijkheden.

Bart Van Cleynenbreugel, voorzitter UNIZO Holsbeek: “Betalen met cash is nog niet afgeschreven, maar elke dag schuiven we meer op naar een maatschappij met minder cash. Handelaars zijn steeds meer vragende partij en ook de consument wil af van zijn briefjes en munten. De toekomst van betalen is volgens ons niet cashloos, maar wel met minder cash. Enerzijds voelen mensen zich vaak ongemakkelijk als ze geen cash geld op zak hebben, anderzijds houdt 21% van de Belgische consumenten bij hun betaalvoorkeur sterk rekening met de betaalmogelijkheden bij de handelaars. Veel hangt dus af van het aanbod in de winkel. En daar willen we met deze infosessie op inspelen.”

Op 25 april vindt in CC Het Buurthuis in Nieuwrode een infosessie plaats. “Wij hopen met deze infosessie een antwoord te bieden op de bezorgdheden van de Holsbeekse ondernemers. Het proces is onomkeerbaar, een private/publieke geldautomaat plaatsen is niet meer haalbaar. Wij willen dan ook inzetten op het informeren van ondernemers zodat zij ook hun eigen klanten kunnen vooruit helpen in dit verhaal.”

Inschrijven voor de infosessie kan via http://www.unizo.be/cashloosholsbeek

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans