UNIZO ‘KMO van het Jaar’ COMATE zet expertise in bij de strijd tegen COVID-19

4 mei 2020 | 13u35 | Gepost door redactie
UNIZO ‘KMO van het Jaar’ COMATE zet expertise in bij de strijd tegen COVID-19
Vorig jaar verkoos UNIZO Comate uit Leuven tot 'KMO van het Jaar'. Het Comate-team ontwikkelt hoogtechnologische producten. Hierbij staan een sterke technische expertise en een slim design centraal, wat hen uniek maakt in de markt. De klanten van Comate hebben zeer uiteenlopende achtergronden en zijn actief in verschillende sectoren. Zo ook de medische sector.
Het bericht UNIZO ‘KMO van het Jaar’ COMATE zet expertise in bij de strijd tegen COVID-19 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Twee jaar geleden ontwikkelde COMATE samen met enkele partners reeds ‘Evone’, een ventilator met volledige ademhalingscontrole en hoog longbeschermend potentieel. Het innovatieve toestel is vandaag in volle opschaling en wordt dagelijks ingezet in de strijd tegen COVID-19.

Wouter Foulon, oprichter van Comate: “Het is erg belangrijk voor ons dat we er alles aan doen om onze rol te spelen in de strijd tegen COVID-19. Samenwerken en expertise delen is cruciaal in deze uitdagende tijden.”

De beschikbaarheid van medische beademingsapparatuur speelt een belangrijke rol in de strijd tegen COVID-19. De productie van ventilatoren wereldwijd neemt echter te veel tijd in beslag om aan de behoefte te voldoen. Om dit probleem op te lossen, ontwikkelden de broers Jan en Stijn Herregodts (UGent) een vereenvoudigd beademingstoestel dat binnen enkele dagen in grote aantallen kan worden geproduceerd. Het Leuvense Comate ondersteunt de ontwikkeling door het eerste prototype van de corona ventilator ‘Hope’ te herzien en het toestel te optimaliseren voor productie.

De UNIZO ‘KMO van het Jaar’ lanceerde tot slot een oproep naar projecten die bijdragen tot de bestrijding van COVID-19. Het bedrijf stelt haar knowhow graag ter beschikking.

Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel: “Deze gezondheidscrisis treft onze hele economie. Heel wat zaken zijn gesloten of werken op verminderde kracht. Toch merken we dat creativiteit en ondernemerschap de bovenhand nemen. Het is knap te merken hoe onze kmo’s er alles aan doen om samen de strijd tegen COVID-19 aan te gaan.”

Het bericht UNIZO ‘KMO van het Jaar’ COMATE zet expertise in bij de strijd tegen COVID-19 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over