University Trail brengt KU Leuven-personeel in beweging

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Later deze week ruilen 2.000 personeelsleden van de KU Leuven hun maatpak, toga of labojas in voor sportieve kledij. In Leuven, maar ook op de campussen in Gent en Diepenbeek vindt dan een nieuwe editie van de University Trail plaats. Dit loop- en wandelevenement is één van de vele manieren waarop de universiteit haar medewerkers wil motiveren om meer te bewegen.

Het nieuwe academiejaar is nog niet geopend, maar dat betekent niet dat de KU Leuven stilzit. Letterlijk. Op de tweede editie van de University Trail werken meer dan 2.000 personeelsleden zich in het zweet. Ze doen dat al wandelend (5 km) of lopend (5 of 10 km). Het beweegevenement van de universiteit vindt op donderdag 13 september plaats in Leuven en op de campussen in Gent, en een dag later ook op Campus Diepenbeek.

In Leuven krijgen de sportievelingen een gevarieerd parcours voorgeschoteld: geen rondjes op de atletiekpiste, maar wel een tocht langs en door verschillende gebouwen. Zo doorkruisen lopers en wandelaars onder meer het voetbalstadion van Oud-Heverlee Leuven, studentenrestaurant Alma 3 en residentie De Vesten. Het parcours van 10 kilometer loopt nog verder door de serres, de bibliotheek op Campus Arenberg en het Stiltehuis van de KU Leuven in Egenhoven.

Rector Luc Sels geeft mee het goede voorbeeld en neemt deel aan de looptocht van 5 kilometer. “De University Trail staat voor twee belangrijke waarden van de KU Leuven. Dat 2.000 mensen zich samen in beweging zetten, toont aan dat onze universiteit een hechte gemeenschap vormt. Daarnaast brengt dit initiatief ons een stap dichter bij het doel van ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Het zal dan ook zaaks zijn om die goede lijn na de University Trail door te trekken.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans