Unieke installatievoorstelling Alleen gaat in première tijdens sociaalartistiek festival Liaison Publiek

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Tijdens de zevende editie van het sociaalartistieke kunstenfestival Liaison Publiek, gaat de nieuwste voorstelling van Compagnie Tartaren in première. Alleen toont diverse aspecten van alleen zijn: van eenzaamheid tot de vrijheid ervan. De voorstelling speelt in een bijzondere installatie die, letterlijk en figuurlijk, een nieuw perspectief biedt. Alleen gaat in première op donderdag 13 december 2018 in OPEK, Leuven.

Regisseur Pol Pauwels duikt met negen spelers met een kwetsbare achtergrond in het thema ‘alleen zijn’. Dit maatschappelijk actuele thema zet Pauwels op een nieuwe manier in de kijker. De doorleefde inhoud komt voort uit gesprekken en improvisaties met de spelers. Zo wordt de voorstelling gevoed vanuit reële situaties uit onze samenleving. De voorstelling gaat over de mooie en de wrange kanten van het alleen zijn. Verstilling, miscommunicatie, tristesse en humor zitten vervat in de wereld van Alleen.

Alleen speelt in een unieke installatie. Vanuit de hoogte kijk je binnen in een innemende wereld en kan je de levens van mensen waarnemen. Zo krijg je als het ware een drone-blik op een microsamenleving. De installatie biedt een nieuwe kijk, een nieuw perspectief op wat ‘alleen zijn’ is en kan zijn. Het resultaat is een ontwapenende installatievoorstelling.

Alleen speelt tijdens het festival Liaison Publiek vanaf 13 tot en met 16 december. Het kunstenfestival toont je vier dagen lang gloednieuw sociaalartistiek werk. Beeldend kunstenwerkplaats de FactorY en Cie Tartaren slaan hiervoor de handen in elkaar en organiseren theatervoorstellingen, een tentoonstelling, een debat, een try-out én een feest.

Meer info: www.tartaren.be/alleen 

Over Cie Tartaren

Compagnie Tartaren maakt krachtige theater vanuit de verbinding van de artistieke visie van een professionele maker met de doorleefde inhoud van niet-professionele makers. Haar voorstellingen zijn gebed in maatschappelijk actuele thema’s.
Speeldata – OPEK, kleine zaal, Leuven
do 13 dec, 20u (première); vr 14 dec, 20u; za 15 dec, 20u; zo 16 dec, 14u
Info en reservatie: € 10 – 016/67 91 86 op www.tartaren.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer