Uitgaansoverlast in het Leuvense

De politie had de voorbije nacht weer wat werk met overlast ontstaan uit het rijke Leuvense uitgaansleven. Het ging voornamelijk om geluidsoverlast en een geval van vandalisme.

Een groep studenten maakte het dinsdagavond te bont tijdens een kotfeestje in de Dirk Boutslaan. Toen de ploeg ter plaatse kwam, stond er een twintigtal personen op straat te drinken en te praten. Binnen in het studentenhuis waren bovendien nog een veertigtal personen aanwezig. Ook werd er luide muziek gespeeld. De politie legde het feestje stil en stelde een proces-verbaal op.

Een patrouille moest dinsdagavond even voor middernacht moest naar de Parkstraat voor nachtlawaai. De ploeg hoorde vanop de straat al luide muziek komen van een kamer waar het raam open stond. De bewoner, een 21-jarige student uit Vleteren, had luide muziek opstaan. Er werd proces-verbaal opgesteld.

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 2.45 uur sloeg een onbekende verdachte een raam stuk van een hotel in de Naamsestraat. Een getuige zag hoe de man ruzie had met een vrouw voor het hotel en op een gegeven moment met zijn vuist tegen het raam van de toegangsdeur sloeg. Dit brak. Hoewel de verdachte gewond was aan zijn hand, verliet hij toch snel de plaats waar hij het onheil aanrichtte. De politie voerde nog een patrouille uit, ze konden echter de verdachte niet meer aantreffen. De camerabeelden worden onderzocht.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer