Uitbating zandgroeve Neerijse voor vierde keer geschorst Minstens 90 banen in gevaar

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de Ganzemanstraat in Neerijse zit firma De Kock uit Overijse in de penarie. De Raad van State schorste immers voor de vierde keer op rij de toelating om er een zandgroeve uit te baten. Vlaams minister van milieu, Joke Schauvliege, had in mei van dit jaar voor de vierde keer een vergunning verschaft aan de firma uit Overijse.

De Raad van State schorste andermaal deze vergunning gezien de vrees op een grote impact op het plaatselijk verkeer door het aan- en afrijden van vrachtwagens.

In Neerijse heeft het bedrijf twee vaste werknemers. In totaal hebben ze daarbuiten nog negentig werknemers uit de streek op hun werven. Deze werven worden bevoorraad door hun zandgroeve. Als gevolg van de mogelijke sluiting valt dit niet meer onder eigen beheer en moeten ze naar de concurrentie gaan voor het aanleveren van grond. Huldenbergse burgemeester Danny Vangoidtsenhoven wil zo snel mogelijk met alle partijen vergaderen om alsnog tot een oplossing te komen waar iedereen mee zou kunnen leven. Wordt zeker vervolgd!

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer