Twintiger krijgt 27 jaar cel voor moord op bejaarde vrouw in Heverlee

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Sven Rottiers (21) is door het Leuvense hof van assisen veroordeeld tot 27 jaar cel voor de roofmoord op Gisèle Havet (86). De twintiger bracht Havet om het leven in de slaapkamer van haar appartement in de Leeuwerikenstraat in Heverlee in de nacht van 12 op 13 december 2013.

Het onderzoek van de wetsdokter toonde naast kneuzingen en bloedingen bij het slachtoffer breuken vast aan het keelskelet en de ribben. Gisèle Havet stierf door smoring en wurging. Op verschillende voorwerpen in diverse ruimtes werden vingerafdrukken van Rottiers aangetroffen. Ook de DNA-sporen van de jonge dader werden op haar flat aangetroffen.

Rottiers verliet het appartement van zijn slachtoffer die avond rond 23.30 uur. Nadat hij een half uur had zitten nadenken in een bushokje trok hij om iets na middernacht met de bankkaart van het slachtoffer naar een bankautomaat. Met die kaart heeft hij negenentwintig verrichtingen uitgevoerd, voor geldopnames en aankopen. Goed voor een buit van in totaal 2.732 euro.

Aan zijn kompaan Frederik Berthels heeft Rottiers nog dezelfde nacht toevertrouwd dat hij een inbraak had gepleegd en gevochten had, weliswaar “met een mannelijke bewoner van ongeveerveertig jaar”. Dezelfde Berthels was erbij toen Rottiers de dag na de feiten de buitgemaakte juwelen verkocht in een winkel in Leuven. Tot slot was er de bekentenis van Rottiers.

De jury volgde de vordering van het openbaar ministerie dat 27 jaar vorderde voor deze roofmoord. Met deze celstraf konden zowel de burgerlijke partij als de advocaten van de veroordeelde enigszins leven.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer