Twee verdachten opgepakt in Herent en weer vrijgelaten...

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In Herent werden voorbije dinsdagavond een inbraak vastgesteld en twee verdachten zijn opgemerkt aan het treinstation van Veltem-Beisem. Het duo werd meegenomen naar het politiekantoor, maar er kon onvoldoende bewijslast gevonden worden waarop ze werden vrijgelaten.

De politie kreeg een melding over een inbraak in een woning in de Haachtstraat in Herent. Tijdens de inbraak werden de drie daders op heterdaad betrapt door een omwonende en ontvluchtten ze de woning. Eén dader kon de vlucht nemen met een wagen. Twee andere daders vluchtten weg via de velden naast de woning. Samen met interventieploegen van de politiezones Haacht en KASTZE werd een uitgebreide zoekactie naar de gevluchte dieven georganiseerd, waarbij een speurhond werd ingezet. De patrouilles in de buurt leverden echter geen resultaat op.

Enkele uren later belde een alerte burger naar de politie met de melding dat er zich twee verdachte personen in het station van Veltem-Beisem bevonden. Aangezien beide personen geen plausibele uitleg voor hun aanwezigheid konden geven, werden ze wegens verdachte handelingen gearresteerd voor de duur van het onderzoek. Er konden echter onvoldoende belastende elementen worden gevonden om betrokkenen te linken aan de inbraak in de Haachtstraat of aan andere recente inbraken, waarop ze in vrijheid werden gesteld.

Ziet u iets verdacht? Bel dan steeds onmiddellijk het nummer 101!  #samentegeninbraak

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer