Twee verdachte illegalen opgepakt na overvallen op straat

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Twee illegale twintigers werden in het Heverleese opgepakt nadat ze twee jonge vrouwen hadden bedreigd met een mes. Ze probeerden hen hun gsm afhandig te maken.

De twee mannen overvielen voorbije woensdagavond rond 21 uur een 27-jarige vrouw op de Naamsesteenweg, in de buurt van het station van Heverlee. De vrouw merkte dat ze achtervolgd werd door het duo. Toen ze het zebrapad aan het station wou oversteken, werd de vrouw omver geduwd door één van de mannen. Hij trok haar weer recht en bedreigde haar met een mes. De man nam de gsm van de vrouw af en eiste geld. De vrouw vroeg haar gsm terug, maar moest daarna nog enkele honderden euro’s cash afgeven. Een voorbijganger joeg de overvallers weg en ontfermde zich over de vrouw.

Een halfuurtje later wilden vermoedelijk dezelfde mannen nog een slachtoffer maken. Ze bedreigden een 26-jarige vrouw die aan het wandelen was in de Hoveniersdreef. Eén man toonde een mes en eiste de gsm van de vrouw. Toen de vrouw duidelijk maakte dat ze haar gsm niet bij had, liepen de overvallers weg. De vrouw verwittigde een buurman en de politie. Dankzij de goede persoonsbeschrijving die het slachtoffer gaf, kon de politie van Leuven snel twee verdachten arresteren in de buurt van de feiten. Het gaat om twee mannen van 22 jaar en 25 jaar die illegaal in België verblijven. Het parket vorderde de onderzoeksrechter. Beide verdachten werden aangehouden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer