Twee studenten na overlast de cel in

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een dronken student en een studente die te diep in het glas hadden gekeken, werden in de Leuvense politiecel te slapen gelegd. Ze mochten er hun roes uitslapen.

Voor een 23-jarige student uit Herentals eindigde zijn nachtje stappen in de politiecel. De twintiger belde woensdag iets na 5 uur in de ochtend aan bij een studentin die op kot zit in de Dirk Boutslaan. Nadat hij enkele keren had aangebeld, opende de bewoonster de voordeur op een kier. De onbekende duwde de deur open en liep de trap op zeggende dat hij voor Nico kwam. De geschrokken bewoonster belde de politie, die de onbekende even later slapend op de trap aantrof. Aangezien er in het studentenhuis enkel dames verblijven en dus geen Nico en niemand de onbekende herkende, werd hij naar buiten begeleid. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol. Ook tegen de agenten bleef hij raaskelen over zijn onbekende vriend Nico. De dronken man werd te slapen gelegd in de politiecel.

Een 24-jarige studente uit Kessel-Lo, die dinsdagnacht slapend op een stoel van een terras van een café op de Oude Markt werd aangetroffen, mocht de nacht verder doorbrengen in een warme politiecel. De vrouw was stomdronken en kraamde enkel onzin uit.

 

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer