Twee jongeren onder de 16 betrapt als koerier

Ann Peeters
12 maanden geleden
door Ann Peeters

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de Leuvense politie verschillende controleacties. De Verkeersdienst hield een verkeersactie in Leuven en Kessel-lo, die vooral gericht was op bromfietsen. Hierbij werd een opgedreven bromfiets ontdekt, werden twee bromfietsen in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren, reed een bromfietser zonder helm rond en reed een andere op het fietspad in de verkeerde richting.

Ook werden 9 inbreuken vastgesteld op de sociale wetgeving, waaronder tweemaal kinderarbeid. Hierbij waren jongeren onder de leeftijd van 16 toch aan het werk als koerier. De verkeersagenten hadden eveneens oog voor andere inbreuken en stelde ook nog eens 10 parkeerovertredingen, twee negaties van het rode verkeerslicht, het niet dragen van de veiligheidsgordel en 7 inbreuken op de fietsverlichting vast.

Eén bromfietser nam, nadat hij op de Martelarenlaan van de politie het bevel gekregen had om te volgen, de vlucht. De bestuurder gooide zijn bromfiets op de grond en nam verder te voet de vlucht via de tunnel onder het station. Na een intensieve patrouille werden de jas en de helm van de man teruggevonden in de fontein aan het oorlogsmonument op het Martelarenplein. In de bromfiets werd een ticket met het adres van een horecazaak gevonden. Aan de hand hiervan werd betrokkene teruggevonden. Lastens de zaakvoerder werd een proces-verbaal opgesteld wegens inbreuken op de sociale wetgeving. Lastens de bestuurder werd proces-verbaal opgesteld wegens het negeren van het bevel van een politieambtenaar.

Later in de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ook een actie “Veiligheid in het centrum” gehouden door de Leuvense politie. In samenwerking met Securail, de beveiligingsdienst van de NMBS, werden er controles gehouden in de stationsomgeving van Leuven. Daarna verplaatsten de patrouilles van de politie naar het centrum om toezicht te houden in het uitgaansleven. Tijdens deze actie werden er in het totaal 78 personen gecontroleerd. De politie stelde 8 Gemeentelijke Administratieve Sancties op en noteerde ook 5 processen-verbaal voor drugbezit. Twee mannen mochten hun roes in de cel uitslapen.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters