Twaalf sociale huurwoningen worden gerenoveerd Sociaal Wonen arrondissement Leuven (SWaL) neemt taak op zich

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het Sociaal Wonen arrondissement Leuven (SWaL), zal de komende weken in de Sint-Antoniusstraat in Rotselaar bij twaalf huurwoningen de daken vernieuwen en isoleren. Het is een gedeelde prioriteit met het gemeentebestuur om woningen energiezuiniger te maken.

SWaL bouwt, verkoopt, verhuurt en beheert sociale woningen in verschillende gemeenten van het arrondissement Leuven, waaronder ook in Rotselaar. Eind augustus en begin september, afhankelijk van de weersomstandigheden, zullen bij twaalf huurwoningen in de Sint-Antoniusstraat de daken vernieuwd en beter geïsoleerd worden. In 2018 zullen dan de ramen worden aangepakt.

Win-win voor bewoners en milieu

“Sociale huurders hebben recht op kwalitatief wonen en betaalbare energiefacturen”, zegt Christel Hendrix, schepen van Wonen. De infovergadering waar de renovatieplannen werden toegelicht, kon op veel belangstelling rekenen. In totaal wordt 400.000 euro geïnvesteerd in de woningen. “Het energiezuinig maken van het sociaal woningpatrimonium van SWaL is een win-win voor zowel het milieu als de bewoners.”

‘Woningen en gebouwen’ is een van de vijf grote domeinen uit het klimaatactieplan ‘Rotselaar 2020’, waarmee Rotselaar de uitstoot van vervuilende CO2 met 20% wil verminderen en zo de belangrijke klimaatdoelstellingen wil halen in 2020. Het gemeentebestuur van Rotselaar hecht daarnaast ook veel belang aan een divers woningaanbod, dat er voor zorgt dat inwoners in eigen gemeente kunnen wonen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer