Tuin de Walque: een goed verborgen oase van rust

Leuven 360°
4 jaar geleden
door Leuven 360°

Een zonnige maar frisse zaterdag in februari. Op wat getsjilp en klokkengeluid van de nabijgelegen Sint-Jozefskerk na, is er geen geluid te horen. Tuin de Walque is een nog te ontdekken oase van rust in het midden van de stad.

Tuin de Walque was vroeger een riante privé-tuin, maar werd in 2000 opengesteld door de Stad Leuven. Toch is het parkje vandaag nog steeds een goed bewaard geheim. Hoewel Tuin de Walque een aanzienlijke oppervlakte in beslag neemt – het parkje ligt verscholen achter de gevels van de Arnould Nobel-, de Maria Theresia-, de Justus Lipsius- en de Josef II-straat, is het parkje maar op één manier toegankelijk: via de zogenaamde Straatjesgang, die onder Arnould Nobelstraat nummer 11 loopt.

tuin-de-walque-02De grootste troef van Tuin de Walque is zijn rust en vele groen, inclusief pergola. Verder is het parkje dankzij zijn nette grindpad geliefd bij joggers. De paar aanwezige speeltuigen maken van de tuin ook de ideale plek voor een familiepicknick op een warme lentedag. Tuin de Walque is kortom een stukje verborgen Leuven dat staat te wachten om door jou ontdekt te worden.

Meer Leuven 360°: ontdek de leuven360blog

Over de auteur

Leuven 360°

Leuven 360°

Leuven360° is een initiatief van vier masterstudenten in de journalistiek. Allen met een passie voor schrijven en nog belangrijker voor Leuven.
Meer Leuven 360°: ontdek de leuven360blog