Triatleten uit Leuvense presteren

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Pieter Heemeryck uit Herent (op foto) heeft op de Europese kampioenschappen halve Ironman in het Deense Elsinore net naast een medaille gegrepen. De 27-jarige triatleet strandde op de vierde plaats op bijna vier minuten van de Duitse laureaat Michael Raelert en op iets meer dan een minuut van een podiumplaats. Leuvense Charlotte Verhaegen werd knap tweede in haar agegroup 18-24 op het EK in Elsinore. Dit doet veel goeds vermoeden naar haar hoofddoel en dat van de Kalmar Girls, de wedstrijd in het Zweedse Kalmar in augustus.

Leuvense Tine Deckers werd derde in de Ironman 70.3 van Italië. Ze kwam als vierde op het droge en op de fiets reed ze als derde. Naarmate de fietsrace vorderde, schoof ze op naar plaats twee. Ze werd nog ingehaald door Lindholm, maar kon haar podiumplaats behouden.

In de Caveman Triatlon in Nederlands Limburg deed Leuvenaar Tom Mets het behoorlijk met een tweede plaats. Hij zat op de fiets in de achtervolging met drie anderen op latere winnaar Suetens. Mets had te voet de beste techniek op de trappen naar de brug over het Albertkanaal. De Atriac’er liep in de tweede ronde weg van zijn twee kompanen. Hierdoor komt hij op kop van het klassement van de Urban Trisports. In de sprinttriatlon in Nederland werd Daan Pex uit Lovenjoel tweede, dit nadat hij het overgrote deel van de race op kop lag. Na een sterke comeback werd Sander Heemeryck uit Kessel-Lo zesde.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer