Triatleet Simon De Cuyper hoopt op goede prestatie in World Cup Zuid-Korea

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuvenaar Simon De Cuyper start zaterdag in het Zuid-Koreaanse Tongyeong, de voorlaatste World Cup van het seizoen. Hij hoopt op top tien, maar een podium zou het beste zijn voor de twintiger van topformatie SMO. In 2011 haalde hij er al eens brons, hij heeft dus zeker mogelijkheden.

“Dankzij Defensie kan ik voluit voor mijn sport gaan en leven, maar daar hoort ook een resultaatsverbintenis bij. Om mijn contract voor volgend jaar te verlengen is een podium vereist in de voorlaatste wereldbeker of de laatste volgende week in Japan, in mijn achterhoofd is dat ergens een objectief. Al is top tien mijn eerste doel, afhankelijk van het wedstrijdscenario zal het tijdens de race duidelijk worden of er meer in zit”, vertelt Simon vanaf Zuid-Korea.”De vorm zit wel goed, dat heb ik in Lille nog bewezen waar ik Jelle Geens kon kloppen. Daarna heb ik rustig doorgetraind. Echte topfavorieten zijn er niet, maar wel vele sterke atleten, maar geen Mola, Brownlee, Gomez, Murray en consoorten. Tongyeong is een sprintwedstrijd, daar is niet zoveel doseren aan. Ik zal zo hard mogelijk zwemmen, daarna fietsen tot ik opnieuw vooraan ben en tijdens het lopen ook niet twijfelen. Gezien mijn resultaat in 2011 denk dat ik zeker kan meespelen voor podium, maar er zijn zo wel tien atleten die hierop aanspraak kunnen maken”.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer