Tofsport lanceert online forum voor Leuvense sportactoren

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Tofsport Leuven heeft gisteren het Tofsportforum gelanceerd, een online forum waarop ze verschillende sportactoren meer in contact wil brengen met elkaar. Niet alleen recreatieve en topsporters, maar ook sportbestuurders, leden van de technische staf en vele andere. Beter en meer samenwerken is het doel.

Tofsport richtte enkele jaren geleden samen met KU Leuven het Topsportplatform op. Via dit platform werken de topsportclubs, de KU Leuven en de stad Leuven samen op het gebied van topsport. Zo engageren de KU Leuven en de stad zich om hun expertise en knowhow ter beschikking te stellen van de clubs. Samen werken ze ook een gezamenlijk topsportbeleid uit. Daarnaast functioneert het Topsportplatform ook als communicatieorgaan en als ontwikkelaar van overkoepelende projecten. Op één van de laatste samenkomsten bleek dat er nood is aan en vraag is naar meer (sporttakoverschrijdende) samenwerking tussen de verschillende Leuvense sportactoren.

Tofsport ging hiermee aan de slag en werkte een forum uit, waar verschillende sportactoren heel eenvoudig met elkaar in contact kunnen komen. Ze kunnen er informatie uitwisselen, vragen stellen, samenwerkingen uitwerken, ideeën opdoen… Denk maar aan de werking van sportclubbesturen, vrijwilligers in de sport, groepsaankopen door sportverenigingen, logistieke samenwerkingen, samenwerkingen tussen onderwijs- onderzoeksinstellingen en (top)sportclubs, sporttakoverschrijdende trainingen, workshops blessurepreventie, topsportstages, vrije looproutes, interessante sport hotspots en veel meer.

Het forum bestaat uit verschillende groepen: sportbestuurders, sportclubwerking, topsport (opgedeeld in topsporters, toptrainers en medische staf), recreanten en samenwerkingen binnen sport en bewegen. Je kan je eenvoudig registreren via forum.tofsport.be. Voor de groepen sportbestuurders en topsport dien je de nodige rechten aan te vragen om toegang te verkrijgen. De drie andere groepen zijn openbaar en toegankelijk voor iedereen.

Tofsport hoopt hiermee bij te dragen aan een positieve evolutie in het samenwerken tussen de verschillende Leuvense sportactoren.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans