Tine Deckers wint alle drie haar seizoensdoelen

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuvense Tine Deckers heeft haar derde seizoensdoel van het jaar gewonnen, namelijk de Embrunman Challenge in de Franse Alpen. Het gaat om misschien wel de zwaarste triatlon ter wereld op de lange afstand. Ze legde de 3,8 km zwemmen, 188 km fietsen in de Alpen en 43 km lopen af in 10:51:14. De Australische Lester werd op meer dan drie minuten tweede. Ze won in juli ook al de Challenge Geraardsbergen en de Alpe d’Huez Triathlon, het was met andere woorden steeds bingo als ze een hoofddoel betwistte.

Tine begon aan de wedstrijd met een prima zwemprestatie; in het donker nog voor zonsopgang kwam ze als vierde uit het water op vijf minuten van snelste zwemster Morel en een minuut na Menegon en Lester. Op de fiets was ze snel tweede. Met een achterstand van zes en een halve minuut op Morel begon ze aan de marathon. Gelukkig kon ze beroep doen op superbenen. Al in de eerste van drie rondes had Tine de leiding genomen. Ze zou deze ook niet meer afstaan, ondanks een sterk opzettende Lester en een overactieve maag.

“Alles deed pijn, de hele tijd en dan wordt het ook een mentale wedstrijd. Zeker toen Lester op het einde kwam opzetten. Dan moet je doorbijten en je hoofd erbij houden. Ik was zo blij dat mijn partner en coach Pieter en heel veel Belgische supporters er waren. Die hebben op de moeilijke en belangrijke momenten het verschil gemaakt”, aldus de winnares van het Marmotta Alpin Triatlon Tribe.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer