Tine Deckers geveld door warmte in Hawaï

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuvense triatlete Tine Deckers heeft de Ironman Hawaï, het officieuze WK Ironman, niet tot een goed einde kunnen brengen. In de marathon moest ze stoppen omdat ze dreigde flauw te vallen. Ze had immers een hitteslag opgelopen onder de loden zoon. Zo kende een topjaar met drie zeges in Ironmanwedstrijden een einde in mineur, ze werd ook zesde in de halve Ironman in Dubai.

Ze ambieerde vooraf top tien. Het zwemmen verliep volgens plan, ze kwam uit het water met een tijd van negenenvijftig minuten. Ze begon als 25ste op de fiets, rond kilometer honderdtwintig was ze opgeschoven naar de twaalfde plaats. Maar in de laatste kilometers kreeg ze het toch nog lastig. Ze eindigde het fietsen als zestiende op meer dan twintig minuten van winnares Daniela Ryf. Tijdens de afsluitende marathon probeerde ze zichzelf nog af te koelen met ijs, maar de misselijkheid en duizeligheid werden steeds erger. Na zestien kilometer lopen ging het licht uit werd ze overgebracht naar de medische tent.

“Ik had er zo’n zin in. Zo’n goed jaar en zo goed in vorm voor Kona. Ik wilde absoluut mijn opgave van vorig jaar uitwissen. Ik weet dat ik het hier ook kan. Het moet er eens uitkomen. Het zwemmen ging super, nog nooit ben ik hier zo goed uit het water gekomen. Dat absolute supergevoel was er niet meer op de fiets. Fysiek zal ik er snel bovenop zijn, maar de teleurstelling zal toch even moeten bezinken”, reageerde ze vanuit Hawaï.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer