Tienen zet in op herbruikbare bekers maar niet op Suikerrock

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Tienen heeft 500 bierglazen en 470 frisdrankglazen, stuk voor stuk herbruikbare bekers, gekocht. Dit als alternatief voor de wegwerpbekers, de primeur is voorzien voor de Heldenbar op Heldenland. Dit project viel niet te vinden op het voorbije Suikerrock aangezien er te veel bezoekers zijn voor het aantal beschikbare herbruikbare bekers.

In het kader van de duurzaamheidsdoelstellingen zoekt de stad Tienen steeds naar duurzame opties. Deze bekers zijn vervaardigd uit polycarbonaat. De glazen zijn perfect stapelbaar, aangenaam om uit te drinken en bijna niet te onderscheiden van een normaal glas. Natuurlijk zijn ze ook recycleerbaar en werden ze voorzien van het logo van de stad. Door deze herbruikbare bekers wordt er per 200 geserveerde drankjes ongeveer een kilogram afval minder geproduceerd.

Op Suikerrock zullen de bekers alvast niet te vinden zijn gezien honderdduizend bezoekers te veel zijn voor dit project, er moet immers automatisch ingezameld worden en daarna gesorteerd worden. De herbruikbare exemplaren worden krijgen de primeur op de Heldenbar op Heldenland. Daarna zullen ze gebruikt worden bij andere evenementen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer