The Empty Shop komt naar Leuven

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag strijkt The Empty Shop neer in Leuven. Het principe is eenvoudig: je start met een lege winkel en vult deze met tal van donaties waarna de kledingstukken worden verkocht. Eindigen doe je terug met een lege winkel. The Empty Shop Leuven is een initiatief van curieus Vlaams-Brabant en curieus Leuven. De totale opbrengst wordt geschonken aan vzw De Wissel, een netwerk van uiteenlopende initiatieven in de jeugdhulp.

Een rok waarin je niet langer past, een prachtig pak dat je toch niet zo goed staat of een paar schoenen waar je voeten maar niet aan wennen. Iedereen heeft wel zo’n miskoop in huis.

“The Empty Shop Leuven nodigt iedereen dus uit om nauwelijks gedragen topstukken een nieuw leven te schenken. Met de ingezamelde kleding, schoenen en accessoires,… openen we een pop-up-boetiek in Leuven”, aldus Mich De Winter, voorzitter van curieus Vlaams-Brabant.

Heel wat bekende Leuvenaars doneren

Van vandaag tot en met zaterdag kan iedereen kledingstukken doneren in de Diestsestraat 208 in Leuven. Al heel wat bekende Leuvenaars zoals Jeroen Meus, Mike Naert, Selah Sue, Goedele Wachters, …  doneerden topstukken. Ook enkele winkels doneerden exclusieve topstuks zoals Lef en Hippo Royale. Ondertussen geraakt de winkel goed gevuld maar toch wordt de Leuvenaar opgeroepen om nauwelijks gedragen stukken te komen doneren en zo het goede doel te steunen.

Sla de slag van je leven én steun tegelijkertijd het goede doel

Volgende week, van 21/02 tot en met 24/02, is de winkel open en is iedereen welkom om te komen winkelen. Op woensdag 21/02 is er de feestelijke opening met een late night-shopping, hapjes door Guust Nackaerts, plaatjes door Karl Maxx en last but not least stijladvies door Ilse Vanbets (Hippo Royale) en Eva Paemen (C&A). Op vrijdagvoormiddag (11-14 uur) zal ook Laura Van der Borght van Maison Moi stijladvies geven. Laura verdiende haar sporen al bij Jeroen Meus, Stan Van Samang, Milow, …

The Empty Shop goes Ensemble

Op zaterdag 24/02 volgt de uitverkoop. “Die dag werken we ook samen met Ensemble. Ensemble wil werkzoekende vrouwen meer zelfbewust en zelfverzekerd laten inspelen op jobaanbiedingen en zo eerlijke kansen geven op een baan. Dat doet Ensemble door het geven van praktische tips rond kleuradvies, hoe de dames make-up kunnen gebruiken en hoe ze hun haar kunnen verzorgen. Nadien is het tijd voor een nieuw ‘ensemble’. Het resultaat van zo’n stylingdag valt niet te overschatten. Wij van Curieus werken hier maar al te graag aan mee”, aldus Mich.

Meer info: https://www.facebook.com/events/1918206734875529/

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans