Wordt The Compost Bag Company KMO van het Jaar?

Ann Peeters
7 maanden geleden
door Ann Peeters

Elk jaar kiest UNIZO samen met haar partners en een onafhankelijke jury de ‘KMO van het Jaar’. Dit bedrijf wordt verkozen op basis van de geleverde prestaties inzake ondernemingszin, innovatie, HR strategie, financieel beleid, marketing & communicatie, energie & milieu en (ambitie voor) internationaal ondernemen. In de categorie KMO Maakbedrijf is The Compost Bag Company uit Herent geëindigd als finalist voor Vlaams-Brabant & Brussel.

The Compost Bag Company ontwikkelt en produceert composteerbare zakken en folies, gemaakt met zoveel mogelijke hernieuwbare materialen. Enkele voorbeelden zijn GFT-zakken voor afvalophaling en zakjes voor groenten & fruit in supermarkten. De producten van The Compost Bag Company zijn conform de Europese normen en daardoor valabele alternatieven voor de traditionele plastic zakken. De Compost Bag-producten zelf worden immers volledig tot compost herleid. Een voorbeeld bij uitstek van circulaire economie!
Dit bedrijf was één van de pioniers in de overschakeling van plastic naar composteerbare zakken, waardoor ze nu een mooie voorsprong hebben uitgebouwd op de concurrentie. Door blijvend te focussen op innovatie en automatisering, slagen ze erin de productie in België te houden in de concurrentie met de zogenaamde ‘lageloonlanden’. Dit alles in combinatie met de familiale waarden die dit bedrijf ademt, maken het tot een waardige winnaar.

De provinciale laureaten stromen nu door naar de nationale finale. Op 4 december, tijdens het UNIZO Topseminar in Gent, weten we wie nationaal deze titel mag dragen.

Foto: Luk Collet

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters