Teisteren straatgevechten Kessel-Lo?

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In een leegstaande hal van de centrale werkplaatsen in Kessel-Lo maakten jongeren het onlangs nogal bont. Vele tientallen jongeren, veertig volgens de politie, veroorzaakten overlast in de buurt van de Stoomstraat aan de achterzijde van het station.

De verwaarloosde en leegstaande Hal 9 werd opengebroken om er daarna brand te stichten. Buiten ontstond een straatgevecht in regel. Volgens de Leuvense politie zijn deze gevechten een nieuw gegeven.

Een buurtbewoonster was niet opgezet met het kabaal en maande de jongeren tussen zeventien en twintig, waarvan vele van Afrikaanse origine, aan om ermee te stoppen. Een jongere smeet een steen naar haar raam. Ongeveer op dat moment kwam de politie ter plaatse en stoof het gezelschap uit elkaar in alle mogelijke richtingen. De politie onderzoekt de camerabeelden gemaakt door getuigen.

Volgens een buurtbewoner was het enkele weken geleden ook al van dat. Toen waren ze tot twee keer toe aan het vechten op trappen  met boksbeugels. Het gebeurde steeds bij klaarlichte dag. “Dat er nachtelijke overlast was in die bepaalde wijk, vooral ’s nachts, was al geweten. Deze trend van vechtpartijen is relatief nieuw. We moeten zien hoe we hier als politiezone mee omgaan, we gaan alleszins gerichter patrouilles sturen”, reageerde woordvoerder van de Leuvense politie, Nicolas Del Piero.

Op de foto de buurt van de Centrale Werkplaatsen in Kessel-Lo.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer