Team Re-bottle wint AE Technovate-award

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Afgelopen donderdag werd de Technovate-award door AE Architects for Business & ICT uitgereikt aan Re-bottle: een 5-koppig team bestaande uit studenten van KU Leuven en UAntwerpen. Team Re-Bottle wist de jury te overtuigen met hun idee over een automaat voor hervulbare drinkbussen en wint een belevingsreis naar start-ups in Singapore. Het Leuvens consultancybedrijf AE daagde tijdens deze zevende editie van Technovate laatstejaarsstudenten uit om een project op te stellen rond circulaire economie. De teams werden professioneel gecoacht vanuit het bedrijf en kregen zo de kans om een innovatief idee zowel business-gewijs als technologisch uit te werken. Dit past in hun alternatieve aanwervingsstrategie waar ze werken volgens het principe recruitment by permission – of een uitwisseling van kennis en interesses. Dit jaar stond de Technovate volledig in het teken van de circulaire economie.

Team Re-bottle kwam met het idee om een drankautomaat op de markt te brengen voor hervulbare drinkbussen. Dit om tonnen afval in vorm van blik en plastic te reduceren én de consument een gezonde suikervrije drank aan te bieden. Aan de hand van water en verschillende smaakjes in de vorm van siroop, kunnen oneindig veel dranken worden samengesteld in de automaat. Via de Re-Bottle app kan je met je vrienden je favoriete samenstelling delen en herkent de machine aan de hand van je gepersonaliseerde QR-code welke jouw favoriete smaak is.

Hoofdprijs

Dit idee viel in de smaak bij de jury van AE-directieleden en professoren. Het winnende team werd bekendgemaakt tijdens de Feel The Vibe Party, AE’s jaarlijkse afterwork voor studenten. De eer om de hoofdprijs in ontvangst te nemen ging naar Warre Pessers, Dries Nelen, Simon Rijnberg, Raf Pessers en Brian Van Der Zande. De vijf studenten winnen een belevingstrip naar start-ups in Singapore, georganiseerd door de Leuvense studentenvereniging AFT.

Prijs voor innovatie en beste uitwerking

Ook Team 403 viel in de prijzen met ‘Solex’, hun all-in-one smart scheduling systeem dat particuliere productie en consumptie van zonne-energie optimaal en geautomatiseerd op elkaar afstemt. Zij sleepten dan ook terecht de prijs voor beste end-to-end uitwerking in de wacht.

Daarnaast werd Team Wami uitgeroepen tot zowel het meest innovatieve idee en grootste waarde binnen een circulaire economie als de publieksfavoriet. Met hun innovatieve wafel, gemaakt van afval van appels wisten ze de jury en het publiek te bekoren.

Kennis delen

Met de Technovate laat AE studenten proeven van ondernemerschap door hen een innovatief idee zowel business-gewijs als technologisch te laten uitwerken. De studenten worden stap voor stap meegenomen in een vernieuwend denkproces en worden gecoacht door AE consultants. Dit past in hun innovatieve aanwervingsstrategie.

Foto: Phil Eggen

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans