’t Legumenhofke mag drie kaarsjes uitblazen

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Drie jaar geleden startte Greet De Smedt (40 ) in Neerijse bioboerderij ’t Legumenhofke op.
“’t Legumenhofke is een gigantische biologische moestuin op 1 hectare”, vertelt Greet, “en dit jaar vieren we het driejarig bestaan van ‘onzen hof’.”

Ondertussen is de CSA-boerderij uitgegroeid tot een mooi voorbeeld van duurzame landbouw met lokale, kraakverse seizoensgroenten. “We hebben intussen 150 klanten die zich geëngageerd hebben om groentepakketten af te nemen”, vertelt Greet, “en regelmatig komen ze helpen op het veld of springen ze bij als we een feest organiseren. Echt tof om je als boerin ondersteund te voelen als de natuur even tegenwerkt of als er extra werk is door bijvoorbeeld feestelijkheden. Dat is waar CSA, community supported agriculture, voor staat. Samen werken, samen feesten, samen beslissen welke groenten er gezaaid en geplant worden. Een andere manier van boeren, en het werkt, dat merk ik dagelijks. Binnenkort moeten de erwtjes geoogst worden, en dat kan ik niet alleen. Ook dan krijg ik hulp van mijn klanten.”

Ben je benieuwd om het veld eens te bezichtigen en samen met Greet het driejarig bestaan van ’t Legumenhofke te vieren? Op zondag 5 juni kan je gaan proeven van hapjes met verse groenten van het veld en is er een rondleiding met boerin Greet tijdens de Open-Veld-Dag van 14 tot 17 uur in de Grote Keistraat in Neerijse (Huldenberg).

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans