Swapfiets Leuven groeit hard: nu ook winkel in binnenstad

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Drie maanden na de succesvolle lancering van ‘s werelds grootste fietsabonnement in Leuven, opent Swapfiets nu ook een winkel in de Leuvense binnenstad. Het bedrijf verwacht dat de groei met de komst van de winkel de komende maanden zal accelereren. Na Leuven, Antwerpen en Gent zullen de fietsen met de iconische blauwe voorband, dit najaar ook in Brussel worden geïntroduceerd.

Swapfiets is het grootste fietsabonnement ter wereld en werkt simpel. Voor €17,50 per maand (studenten €15,-) krijgen klanten een kwaliteitsfiets met zeven versnellingen, waar ze altijd op kunnen rekenen. Is er een defect? Door het bedrijf te bellen, e-mailen of whatsappen, komt er binnen twaalf uur een fietsenmaker langs op de gewenste locatie. Klanten die liever geen afspraak maken, kunnen op ieder moment langskomen in de winkel op de Tiensestraat 61.

De winkels dragen bij aan het, voor het bedrijf zeer belangrijke, service component. Mede-oprichter van Swapfiets, Steven Uitentuis: “Het bieden van ‘te gekke service’ is één van onze kernwaarden en winkels dragen hieraan bij. Veel mensen willen de Swapfiets even in het echt zien, proberen en vasthouden. Bestaande klanten kunnen bovendien altijd binnenlopen voor zowel grote als kleine problemen met hun Swapfiets. Of dit nu het verstellen van een zadel is, het repareren van een lekke band, of alleen voor een kopje koffie, wij staan altijd klaar.” De winkel aan de Tiensestraat is op werkdagen geopend tussen 8 en 20 uur op zaterdag tussen 10 en 18 uur.

Fietsstad Leuven
Eerder werd Leuven uitgeroepen tot ‘European Green Leaf 2018’. Op het gebied van mobiliteit werd er hoog gescoord. Leuven stimuleert het fietsgebruik door de fietsinfrastructuur te optimaliseren en autoluwe zones in te stellen. Swapfiets speelt hier goed op in. Het concept is ook actief in de andere Belgische fietssteden Gent en Antwerpen en de lancering voor Brussel staat op de planning voor dit najaar. Uitentuis: “In elke stad, in ieder fietsenrek een blauwe band, dat is onze ambitie!”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer