Successen voor jeugdschermers Schermclub Parcival

Ann Peeters
12 maanden geleden
door Ann Peeters

Afgelopen maand hebben de jeugdschermers van de Leuvense Schermclub Parcival succes geboekt tijdens het internationale degentoernooi in Latem. Schermers van Parcival namen ook deel aan enkele wedstrijden in het buitenland waaronder het Europees Jeugdkampioenschap.

In Latem zorgden Alexander Van Rillaar en Ward Samyn voor Leuvens succes tijdens de derde Youth Fencing Cup, een sterk bezet internationaal degentoernooi. Alexander Van Rillaar behaalde in de categorie pupillen (tot 12 jaar) op de derde plaats en Ward Samyn klasseerde zich als zesde. Parcival was tijdens dat toernooi vertegenwoordigd door negen schermers die het moesten opnemen tegen tegenstanders uit Duitsland, Frankrijk en Nederland.
Parcival-schermer Gijs Vannieuwenborgh kwam vorige maand uit in het Europees kampioenschap sabel heren kadetten (tot 18 jaar) in het Italiaanse Foggia. Hij verdiende die selectie dankzij opvallende resultaten in de eerste helft van het seizoen. Vannieuwenborgh eindigde er in de middenmoot.
In het eerste weekend van februari waren Parcival-schermsters Floo Vander Meeren en Joosfien Merkx actief in de internationale Marathon Fleuret (Challenge CEP) te Parijs. Floo Vander Meeren werd met een 69-ste plaats beste Belgische in de categorie miniemen (tot 14 jaar), waar maar liefst 147 deelnemers voor hadden ingeschreven.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters