STUK RE-START lokt 2.825 bezoekers

STUK trapte het nieuwe seizoen af met een 36 uur non-stopfestival. Het gevarieerde programma bracht 2.825 cultuurliefhebbers en feestvierders op de been. Zo werd meteen een solide basis gelegd voor het nieuwe seizoen van STUK.

Hoogtepunten van het festival waren ongetwijfeld de Japanse geluidskunstenaar Asuna, die met zijn 100 keyboards een betoverende soundscape creëerde. De Nederlander Philip Vermeulen blies het publiek compleet van de sokken met zijn monumentale druminstallatie Boem Boem, een soort tennisballen-kanon dat live techno produceert. Geluidsprogrammator Gilles Helsen introduceerde een geslaagd concept, en leidde de bezoekers langs een parcours van concerten, dj-sets, immersieve geluidskunstwerken en een lecture-performance over luisteren. Het muzikale luik werd afgewisseld met een geslaagde voorstelling van Clément Layes die o.a. 9 Leuvense performers op de scène bracht, ochtendyoga, ontbijt, lezingen, video-installaties en een bingewatch-sessie van de serie De Dag. Daarnaast woonden tientallen baby’s (en hun ouders) de allereerste editie van Cinema Poussette bij.

Een nieuw geluid

Net als tijdens RE-START zal STUK het komende seizoen naast Dans en Beeld ook het luik Geluid prominent naar voren schuiven. De mooie cijfers van RE-START tonen aan dat daar wel degelijk muziek in zit. Check de nieuwe website voor het volledige programma.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans