STUK ontving ruim 105.000 bezoekers in 2016

In 2016 kreeg STUK 105.043 bezoekers over de vloer. Het ging om het eerste volledige jaar voor STUK als Huis voor Dans, Beeld en Geluid. Hoewel het programma, de aanpak en de samenstelling van het publiek fundamenteel veranderden, ligt dit cijfer in de lijn van de voorbije jaren. STUK is dan ook bijzonder tevreden met deze verrassende cijfers en is blij dat het publiek werd overtuigd om zo snel mee te gaan met het vernieuwde programma-aanbod.

Dans bereikt nu in totaal evenveel mensen als theater en dans samen in het verleden, namelijk 18.795 bezoekers. De nieuwe focus op Jong Publiek was meteen goed voor 3.561 jonge bezoekers (< 16 jaar, programma overdag) waarvan de scholenwerking, die ook voor het eerst werd georganiseerd, met 2.142 leerlingen en scholieren de hoofdmoot uitmaakte. Sinds de hervorming van STUK was Stadsgezelschap fABULEUS partner van het eerste uur voor het dansluik en had het zowel in de werking Jong Publiek als in het avondprogramma een belangrijk aandeel.

Bij de grotere evenementen blijft het Artefact-festival de absolute sterkhouder. In februari 2016 bereikte het 13.241 bezoekers met het thema Up in the Air.

Tot slot is de publiekssamenstelling nu gemiddeld jonger en vindt de internationale gemeenschap van Leuven (studenten, maar ook expats en academici) vlot de weg naar dit House for Dance, Image & Sound. Ook dat was een van de uitdagingen die STUK wilde aangaan met de hervormingen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans