Studentenwelkom zet academiejaar prima in jammer genoeg ontsierd door overlast

Het academiejaar ging deze week goed van start met donderdagavond een studentenwelkom zonder veel incidenten. Ongeveer 3.500 studenten kregen een warm welkom opde Oude Markt met muziek van verschillende dj’s.

Ondertussen bruiste ook de rest van de Leuvense binnenstad met de teruggekeerde studenten, wat doorheen de nacht wel gepaard ging met overlast. De politie van Leuven zette bijkomende patrouilles in om op te treden tegen nachtlawaai en andere overlast. Zo werd er luidruchtig nagepraat na twee barbecues op kot en kreeg de politie een tiental meldingen van geroep op straat. Bij vier kotfeestjes moest de politie tussenkomen om het rustig te houden.

De studentenstewards hadden ook hun handen vol maar, zorgden er voor dat er amper incidenten waren in de omgeving van de fakbars. Op andere plaatsen vond de politie wel verdwaalde studenten met een pint te veel op, waarvan er twee in de cel mochten ontnuchteren. Tien mannen verwarden de openbare weg met een openbaar toilet en kregen hiervoor een GAS-boete.

Op de hoek van de Collegeberg  en de Naamsestraat kregen twee jongemannen het met elkaar aan de stok. Een discussie tussen een 18-jarige uit Sint-Truiden en een 20-jarige uit Hasselt over hun studiekeuzes monde uit in een vechtpartij. Hierbij nam de 18-jarige de twintiger langs achter in een greep rond de hals en trok hem naar de grond. De politie kwam tussenbeide en stelde proces-verbaal op. De twintiger kwam er met een gebroken bril vanaf.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer