Studentenflik Rik tapt alcoholvrij

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Morgen vanaf 16 uur staat studentenflik Rik achter de tapkraan van pop-up bar NapLap op de Oude Markt. Hij krijgt daarbij de hulp van een aantal medewerkers van de preventiedienst van de stad. Bezoekers krijgen de kans om te proeven van enkele unieke cocktailcreaties op basis van alcoholvrije of –arme dranken. Om de drankjes te shaken wordt beroep gedaan op een professionele shaker. Deze aan het werk zien is al een attractie op zich.

Pop-up bar NapLap opende de deuren op 1 maart. Eén maand lang kan men er tussen 16 en 22 uur (op donderdag tot 1 uur) terecht voor alcoholvrije en -arme bieren, ter plaatse gemixte cocktails met weinig of geen alcohol en huisgemaakte limonades van topkok Kwinten de Paepe. De bedoeling is duidelijk maken dat uitgaan ook prettig en lekker kan zijn zonder alcohol.

Preventiedienst en studentenflik bieden morgennamiddag en -avond, behalve drankjes, ook enkele activiteiten aan. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een alcoholquiz om er hun kennis over alcohol te testen. Wie zich geroepen voelt om een selfie te maken met als thema alcoholpreventie, kan terecht op de Non Alcoholic Selfiewall. Even testen hoeveel alcohol je in het lichaam hebt na het drinken van enkele alcoholvrije of -arme drankjes? Dat kan op de BOB-blaasmachine van het Vlaams Huis voor Verkeersveiligheid. Nog nuchter maar wil je toch eens ervaren hoe het voelt om te veel alcohol gedronken te hebben? Dat kan dankzij de Promille Experience. Tot slot is er nog het spel ‘mik zonder schrik op de studentenflik’. Wil je weten wat dat inhoudt, dan moet je zelf langskomen. Bij dit alles zijn uiteraard leuke gadgets te winnen die in het teken staan van alcoholpreventie.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans