Studenten rinkelen de bel voor hun leerkrachten

Student UCLL
5 oktober is wereldwijd de Dag van de Leerkracht. Hogeschool UCLL huldigt dan traditioneel de leerkrachten die de studenten van de Lerarenopleiding geïnspireerd hebben om zélf leerkracht te worden. Dit jaar deden ze dat met een knalroze fietsbel voor al die teachers on the move. 2.150 studenten stuurden of overhandigden de leerkracht die bij hen ‘een belletje deed rinkelen’ een persoonlijke boodschap en een fietsbel.

Greet Decin, Programmadirecteur Lerarenopleiding, UCLL: “Leerkrachten kunnen heel wat in beweging zetten. Met hun passie en enthousiasme motiveren ze vele leerlingen om ook voor de klas te staan. Vandaag en de komende weken zullen onze studenten lerarenopleiding hun dankbaarheid daarvoor delen met hun voormalige leerkrachten. Hoe kan dat symbolischer starten dan op deze Dag van de Leraar?”

Cédric is net gestart met de Bachelor Lager Onderwijs. Zijn leerkracht wiskunde in het vijfde jaar secundair onderwijs van het Sancta Maria Instituut in Leuven heeft hem geïnspireerd om met de lerarenopleiding te starten: “Ze is me blijven aanmoedigen en blijven motiveren om door te zetten en mijn aandacht op school te houden, ook als het moeilijk ging thuis.”

Eerstejaars Lauren denkt dan weer met veel warmte terug aan haar leerkracht Frans in het tweede jaar secundair onderwijs. “Frans was helemaal niet mijn sterkste vak en toch keek ik elke week uit naar de lessen. Het waren lessen met veel interactie in de groep, waarbij de leerkracht zorgde voor een klasklimaat waarin iedere leerling zich goed kon voelen. Daar zal ik later ook veel aandacht voor hebben.”

Lees meer over