Studenten geven floppy disks en vinylplaten nieuw leven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vier studenten aan de UCLL in Leuven hebben een bedrijfje opgericht in de vorm van een Small Business Project. Hun doel: verschillende producten zoals oude floppy disks, vinylplaten en jeansbroeken upcyclen en een nieuw leven geven.

De floppy disks vormen ze om tot schattige bloempotjes, de vinylplaten worden fruitschalen, de jeansbroeken worden verwerkt tot tassen, kussens, pennenzakken, enzovoort. Met deze ‘afvalproducten’ worden dus nieuwe bruikbare goederen gemaakt, en dit op de zo meest ecologisch en creatiefst mogelijke manier. “Een van de sterktes van onze onderneming is ons Emotional Selling Point: veel mensen vinden zich terug in ons ecologisch en retro-verhaal en voelen zich zo verbonden met onze onderneming”, zegt technisch directeur Nick Mermans. “Dankzij onze standopstelling op markten hebben we onlangs nog een prijs gewonnen voor de mooiste stand op de Vlajo mini-marktdag in Brugge. Hieraan hing een geldbedrag van 100 euro vast.”

De jongeren zijn nog op zoek naar nieuw materiaal om te upcyclen. Daarom doen ze een oproep naar mensen die floppy disks, vinylplaten en jeansstoffen hebben liggen en ze graag willen doneren aan het viertal.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans