Studeer eens in McDonalds

Leuven 360°
4 jaar geleden
door Leuven 360°

Helaas, maar waar. Binnen enkele weken komt de blok er weer aan. Als je nu spontaan begint te zuchten omdat je geen zin hebt om vruchteloos aan te schuiven voor een plaatsje in de bibliotheek, lees dan zeker verder. Wij gingen op zoek naar studeerplekken die je waarschijnlijk nog niet kent – en de andere studenten dus ook niet.

McDo Bib

Dat je sinds een jaar kan studeren in McDonalds hebben we te danken aan studentenapp Quivr. Zij zochten een alternatief voor de overvolle bibliotheken in Leuven en vonden dat op de tweede verdieping van de McDonalds in de Kortestraat. McDonalds is blij dat het iets kan terugdoen voor studenten, die immers de beste klanten van de keten zijn.

Op de tweede verdieping is plaats voor minstens 25 studenten. Je bent ook niet verplicht om iets te eten of te drinken, maar het is handig (en lekker) dat de mogelijkheid bestaat. Via de Quivr app kan je de openingsuren en bezettingsgraad raadplegen.

STUKcafé

In de Naamsestraat vind je het STUKcafé (deel van het STUK), een heel groot en rustig café met veel zitplaatsen en stopcontacten. Tijdens de week kan je er van 10u tot 2u (!) doorwerken. Er is gratis wifi aanwezig en je kan er iets drinken en eten, zowel warme maaltijden als een broodje.

Als je even wil pauzeren, kan je een van de vele kranten en tijdschriften die er liggen, lezen. En als je een blokmaatje hebt meegenomen, is een gezelschapsspelletje zoals Zeeslag, Uno, Scrabble… vast ook heel ontspannend. Ze hebben verder een groot binnenplein voor als je een frisse neus wil halen. Alle praktische informatie vind je op hun website.

KBC-bib

Een derde ongewone studeerplek is de KBC-Verzekeringsbibliotheek op het Professor Roger Van Overstraetenplein nr. 2. Als je je aanmeldt aan de balie met je identiteitskaart, krijg je een bezoekersbadge. Je mag dan niet alleen in de bibliotheek studeren, je mag ook gebruik maken van het KBC-bedrijfsrestaurant en de koffiehoek. Koffie, chocolademelk en uiteraard wifi zijn gratis. Ongeveer 40 studenten kunnen er terecht en per week kan je een plaats reserveren.

 

Waar gaan jullie deze blok studeren?

Over de auteur

Leuven 360°

Leuven 360°

Leuven360° is een initiatief van vier masterstudenten in de journalistiek. Allen met een passie voor schrijven en nog belangrijker voor Leuven.
Meer Leuven 360°: ontdek de leuven360blog