Stripbeurs viert 75ste verjaardag van Leuvense striptekenaar Jean-Pol

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zondag 25 februari is zaal Redingenhof in Leuven opnieuw het decor van een feestelijke editie van de Leuvense stripbeurs. Liefhebbers van Suske en Wiske, Kiekeboe, Kuifje, Asterix, Jommeke en alle andere striphelden kunnen die dag weer struinen langs tafels vol strips, maar ook dvd’s. Zowel nieuw als tweedehands, voor jong én oud!

De stripbeurs bevat maar liefst 200 meter aan tafels die worden bemand door stripwinkels, stripverzamelaars en striptekenaars uit België en Nederland. Ook dit jaar is er een eregast. Striptekenaar Jean-Pol, afkomstig uit Leuven en internationaal bekend dankzij stripreeksen als Annie en Peter, Kramikske, Sammy en uiteraard Samson en Gert, komt er zijn 75ste verjaardag vieren. Fans kunnen deze dag bij hem aanschuiven voor een tekening.

De affiche – een illustratie van het Leuvens standbeeld Fonske, in fijn gezelschap van een aantal van Jean-Pols stripfiguren – is dit jaar ontworpen en getekend door Jean-Pol zelf. Fonske staat symbool voor de vele studenten in de stad en krijgt ook af en toe kledij aan.

Van deze tekening zal er op de beurs een genummerde en gesigneerde prent op A4-formaat te koop aangeboden worden, in een beperkte oplage van – hoe kan het ook anders – slechts 75 exemplaren.

Ook Leuvens burgemeester Louis Toback is van de partij en zal de beurs omstreeks 11 uur een bezoekje brengen.

 

Stripbeurs Leuven

Zondag 25 februari 2018

Van 10 tot 16 uur

Zaal Redingenhof (Redingenstraat 90 te Leuven)
Inkom 3 euro (kinderen tot 10 jaar gratis)

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans