Stripbeurs ontvangt voormalig Suske en Wiske tekenaar

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zondag 24 februari is zaal Redingenhof in Leuven opnieuw het decor voor een feestelijke editie van de Leuvense stripbeurs. Liefhebbers van Suske en Wiske, Kiekeboe, Kuifje, Asterix, Jommeke en alle andere striphelden kunnen die dag weer struinen langs tafels vol strips, strip-gerelateerde zaken en dvd’s. Zowel nieuw als tweedehands, voor jong én oud!

De stripbeurs bevat maar liefst 200 meter aan tafels, die worden bemand door stripwinkels, stripverzamelaars en talrijke striptekenaars uit België en Nederland. Ook dit jaar is er een eregast. Striptekenaar Marc Verhaegen, vooral bekend als voormalig hoofdtekenaar van Suske en Wiske,  tegenwoordig als tekenaar en scenarist van zijn eigen reeks, Senne en Sanne. Fans kunnen deze dag bij hem aanschuiven voor een geweldige herinnering in de vorm van een mooi gesigneerd album.

De affiche – een illustratie van het Leuvens standbeeld van de Kotmadam, in fijn gezelschap van een aantal van Marc Verhaegens stripfiguren – is dit jaar ontworpen en getekend door Marc Verhaegen zelf. Het beeld van de kotmadam op de Oude markt was een geschenk aan de stad Leuven. De inhuldiging in 1985 werd bijgewoond door Maria Swerts, de toenmalige oudste Leuvense kotmadam en tevens meter van het beeld. Van deze tekening zal er op de beurs een genummerde en gesigneerde prent op A4-formaat te koop aangeboden worden, in een beperkte oplage van 100 exemplaren.

Praktisch

Zondag 24 februari, van 10 tot 16 uur

Zaal Redingenhof, Redingenstraat 90 in Leuven
Inkom 3 euro (kinderen tot 10 jaar gratis)

Meer info: hendrickxjeanpierre@skynet.be of 016 236597

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans