Stickerverkoop Rode Kruis Leuven is gestart

Ann Peeters
4 maanden geleden
door Ann Peeters

Van donderdag 25 april tot en met donderdag 9 mei organiseert Rode Kruis Leuven zijn jaarlijkse stickerverkoop. De vrijwilligers zullen veertien dagen paraat staan op markten, aan kruispunten en grootwarenhuizen, om stickers te verkopen aan de bevolking.

Rode Kruis-Leuven financiert met de verkoop de dagelijkse werking van haar afdeling. Zo zal de opbrengst besteed worden aan eerstehulpmateriaal, kleding voor nieuwe vrijwilligers, het onderhoud van de ambulances en de huur van het gebouw. Daarnaast is er ook geld nodig voor de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers.

Nu ook online
Sommige mensen komen geen stickerverkoper tegen en willen toch steunen. Daarom kan vanaf dit jaar de sticker ook online gekocht worden, op www.koopdesticker.be. De sticker wordt dan per post bezorgd. De koper ontvangt een printbewijs per e-mail om op het dashboard te leggen, in afwachting van zijn/haar ‘echte’ sticker.

Voorstelling nieuwe ziekenwagen
Dat de steunacties een verschil maken voor de lokale werking van Rode Kruis-Leuven, bewijst de nieuwe ziekenwagen die werd voorgesteld tijdens de verkoop van de eerste sticker. De ziekenwagen is er eentje van de nieuwe generatie, met Battenburgpatroon. Dat is een gekleurd blokkenpatroon om de zichtbaarheid van de ziekenwagen te vergroten bij bijvoorbeeld donker of slecht weer.

Mohamed Ridouani en Playmobil
Burgemeester van Leuven, Mohamed Ridouani, luidde de stickerverkoop officieel in en kocht de eerste sticker. In deze editie van de bekendste stickeractie van Vlaanderen speelt Playmobil de hoofdrol. Een figuurtje dat sinds jaar en dag erg populair is. Leuk detail aan de sticker van dit jaar is dat de figuurtjes uitneembaar zijn. Zo haalt de koper nog meer plezier uit de sticker.

Help Rode Kruis-Leuven helpen
De Rode Kruisvrijwilligers zijn elke dag op diverse terreinen actief. Winterspeeltuin, Beleuvenissen, Hapje-tapje, Seniorenfeest,… Op verschillende evenementen, groot en klein, staan de vrijwilligers klaar om eerste hulp toe te dienen. Daarnaast verlenen ze onder meer bijstand bij rampen, organiseren ze bloedinzamelacties, geven ze gratis eerstehulpopleidingen aan de bevolking en organiseren ze heel wat zorgactiviteiten voor kwetsbare mensen in onze samenleving.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters