Stick to Reusables: een sticker om herbruikbare verpakkingen in winkels en horecazaken te stimuleren

Ann Peeters
11 maanden geleden
door Ann Peeters

De Stichting voor Toekomstige Generaties reikte de prijzen van de eerste Zero Waste Student Challenge uit aan 15 inspirerende projecten van studenten uit het hoger onderwijs, waaronder ook een project van de KU Leuven.

Het milieubewuste Zero Waste team van het Green Office– het duurzaamheidslab van de KULeuven – wil het grote publiek en handelaren en horeca-uitbaters (afhaalrestaurants, koffiebars…) bewuster maken van de afval- en consumptieproblematiek en het gebruik van plastic tout court terugdringen. Met hun ‘Stick to Reusables’-campagne gaan ze in gesprek met handelaren en horeca-uitbaters en delen ze een folder uit met informatie over de impact van afval en praktische tips voor afvalvermindering. Ze moedigen de handelaren en horeca-uitbaters aan om via een raamsticker aan te geven dat ze eigen, meegebrachte verpakkingen aanvaarden. De gedachte hierachter: mensen zullen sneller herbruikbare dozen en flessen durven bovenhalen als handelaren aangeven dat ze hiervoor openstaan.

Green Office kreeg als laureaat van de Zero Waste Student Challenge een bedrag van 500 euro voor de ontwikkeling van de sensibiliseringscampagne en de folders voor handelaars.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters