Steven en Karen leggen openbare bloemenweide aan

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Aan de Schaffelkantstraat, vlak bij basisschool De Kraal, hebben buurtbewoners Steven Vanonckelen en zijn vriendin Karen een wilde bloemenweide aangelegd. De bloemen zullen niet alleen mooi zijn voor de buurt, maar voorzien insecten ook een zomer lang van voedsel.

Het terrein is eigendom van de Kerkfabriek. Vorig jaar vroeg bio-ingenieur Steven Vanonckelen toestemming om er een bloemenweide aan te leggen en kreeg al snel groen licht. “Net voor de winter freesde ik enkele stroken van het terrein en plantte ik al een honderdtal bloembollen aan. Deze maand heb ik de grond omgespit en een hele hoop biologisch geteelde bloemenzaden gezaaid. Ik heb gekozen voor verschillende mengsels, zodat alle insecten er hun buik kunnen vullen. Maar vooral vlinders en bijen zullen er veel voedsel vinden deze zomer.”

Steven en Karen hebben twee bloemenstroken van 25 meter aangelegd. “Als dit proefproject goed verloopt, zal het zeker uitgebreid worden. Medewerkers en ouders van de school en mensen van het wijkcomité Bovensteenweg zijn alvast enthousiast. “

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters