Sterke hinder op busnet door GP Jef Scherens

Zondag rijden de bussen van De Lijn de hele dag lang niet door het centrum van Leuven omwille van de Grote Prijs Jef Scherens. Alle bussen rijden in tegenwijzerzin rond Leuven, via de buitenring. Dit heeft mogelijk ook vertragingen tot gevolg. Het station blijft de hele dag bereikbaar met de bus, net als de haltes op de buitenring. Tot slot volgen lijnen 4, 5, 333 en 335 lokaal extra omleidingen in Wilsele, Herent en Kessel-Lo.

Omwille van de wielerwedstrijd Grote Prijs Jef Scherens rijdt op 20 augustus geen enkele bus van De Lijn door het centrum van Leuven. De betrokken lijnen rijden rechtsaf de ring op om zo het station of het UZ Gasthuisberg te bereiken. Ze volgen daarbij de buitenring, in tegenwijzerzin. Door de verkeersdrukte zijn er de hele dag vertragingen mogelijk.

De lijnen die na hun vertrek normaal gesproken door het stadscentrum rijden, volgen in de plaats daarvan ook de buitenring. Lijnen 7, 8, 9 en 380 rijden uitzonderlijk naar de Tiensesteenweg via de Diestsepoort, de Martelarenlaan en de Spoordijk.

Bus 4 rijdt op 20 augustus niet via de Mechelsesteenweg en de Keizersberg, maar via de Nieuwe Mechelsesteenweg en de buitenring. Lijn 5 bedient Wilsele-dorp niet, maar rijdt langs de Wilselsesteenweg en het centrum van Herent naar de Nieuwe Mechelsesteenweg en de ring. Bussen 333 en 335 rijden tussen het Vuntcomplex en Leuven station in beide richtingen om via de Eenmeilaan en de Diestsepoort.

Op maandag 21 augustus hernemen de bussen in Leuven hun normale reisweg. Reizigers kunnen op www.delijn.be/leuven terecht voor meer informatie over hun bus.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans