Sterke groei aantal overnachtingen in Leuven

29 juli 2019 | 13u35 | Gepost door redactie
Sterke groei aantal overnachtingen in Leuven
Het aantal overnachtingen in Leuven kende een forse groei in 2018. Dat blijkt uit cijfers van Toerisme Vlaanderen. Leuven tekent een stijging van 17,5 procent in het aantal overnachtingen ten opzichte van 2017. Het aantal aankomsten steeg met 13,5 procent.
Het bericht Sterke groei aantal overnachtingen in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.
Een van de sterkste stijgers van de Vlaamse kunststeden

Het verblijfstoerisme in Leuven zit al enkele jaren in de lift. Van de Vlaamse kunststeden – Leuven, Mechelen, Brugge, Brussel en Gent – zit Leuven zelfs bij de sterkste stijgers in het aantal overnachtingen (+ 17,5 procent). Het aantal toeristen dat in 2018 in Leuven overnachtte, lag op 307.600. De gemiddelde verblijfsduur stijgt ook lichtjes.

Buitenlandse toeristen die verblijven in de stad komen vooral uit de buurlanden. Vooral bij Nederlanders blijft Leuven populair, al is er ook een duidelijke toename in bezoekers uit Italië, Duitsland en Spanje.

Bezoekers met respect en interesse voor de stad

“Voor Leuven zijn dit erg goede cijfers. Er is nog ruimte voor een toename in het aantal overnachtingen en aankomsten in de stad”, zegt schepen van toerisme Denise Vandevoort. “Vanuit Visit Leuven mikken we doelgericht op bezoekers die in Leuven willen verblijven en de stad in de diepte willen bezoeken. Dat zijn toeristen met zin voor kwaliteit, interesse in cultuur, lekker eten,… We willen bezoekers aantrekken die met respect en interesse de stad bezoeken, zodat het echte Leuvense karakter van de stad bewaard blijft”.

Visit Leuven heeft dan ook al jaren aandacht voor een goede balans tussen bewoners en bezoekers in Leuven. De nieuwe focus ligt bij het stimuleren van contact tussen bewoners en bezoekers. “Toeristen zijn meer en meer op zoek naar lokale belevingen, en bewoners zijn de beste ambassadeurs voor de stad”, aldus Denise Vandevoort.

Met onder andere een campagne met Leuvenaars in de hoofdrol zet Visit Leuven de stad in de kijker bij mensen tussen 20 en 40 jaar in de buurlanden.

Het bericht Sterke groei aantal overnachtingen in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over