Stefan Frissen, organisator Ideaal Wonen in Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In de Brabanthal kan je van 16 tot en met 24 maart terecht voor een bijzonder interessante editie van Ideaal Wonen. De beurs, die ondertussen al voor de 47ste keer plaatsvindt, is een must voor iedereen die aan bouwen of verbouwen denkt. Wij polsten bij organisator Stefan Frissen naar de kracht en de nieuwigheden van de grootste beurs in onze regio voor huis- en tuininspiratie.

‘Ideaal wonen in huis en tuin’ is ondertussen een gevestigde waarde in het voorjaar en verwacht ook deze keer weer om en bij de 28.000 bezoekers. Daar zit het ruime huis- en tuinaanbod ongetwijfeld voor iets tussen, want 9 dagen lang kan je in de Brabanthal kennismaken met niet minder dan 200 exposanten uit meer dan 50 sectoren op een oppervlakte van 12.000 vierkante meter. Organisator Stefan Frissen is al voor de 2de keer trekker van deze beurs die niet aan populariteit heeft moeten inboeten in tegenstelling tot andere beurzen die het steeds moeilijker krijgen om voldoende exposanten te trekken.

Waar maakt Ideaal wonen dan het verschil?

“Eerst en vooral omdat wij inspelen op de regio, want het Leuvense staat bekend als een kapitaalkrachtig gebied dat veel interesse blijft tonen in bouwen en verbouwen. Maar ook omdat wij al aan onze 47ste editie toe zijn en Ideaal wonen een ideale mix blijft aanbieden van internationale spelers en lokale vakmensen. Ik ben bijna een gans jaar bezig om alle mogelijke beurzen af te schuimen en de meest interessante exposanten aan te trekken. Dit jaar zijn we dan ook opnieuw volzet.”

Nochtans hebben jullie nog af te rekenen met de concurrentie van Batibouw…

“Batibouw blijft toch eerder een nationaal gegeven. Onze bezoekers komen grotendeels uit de streek, omdat ze op zoek zijn naar vakmensen die in een straal van – laat ons zeggen – 50 kilometer in de buurt wonen. Wie wil investeren in een nieuwbouw of eraan denkt om te renoveren, wil toch graag met mensen uit de omgeving werken, juist omdat die veel gemakkelijker bereikbaar zijn. Bij ons kan je tijdens één bezoek alle contacten leggen die cruciaal zijn om te bouwen of te verbouwen.”

Daarom ook dat Ideaal wonen met Immobilia een nieuwigheid verwelkomt?

“Inderdaad, we merkten vorig jaar al tijdens de jaarbeurs dat die enorm populair was. Immobilia is eigenlijk een beurs in de beurs die enkel toegankelijk zal zijn tijdens het 1ste weekend van en 17 maart. Tijdens Immobilia stellen een tiental makelaars hun nieuwbouwprojecten voor, zowel voor de privémarkt als voor de grotere projecten. Bovendien werken we er voor het eerst samen met Vastgoed TV en organiseren we verschillende infosessies. Ideaal voor iedereen die vragen heeft over bouwen, huren, de syndicus, de aangepaste regelgeving rond nieuwbouw, enzovoort. Immobilia situeert zich trouwens vlakbij de inkomzone en is zo’n 300 vierkante meter groot.”

Na het eerste weekend maakt Immobilia plaats voor een andere grote publiekstrekker met de lente als insteek.

“Aangezien we de laatste zijn in de reeks van woonbeurzen zetten we sterk in op alles wat met het buitenleven te maken heeft, natuurlijk ook omdat de lente eraan komt. We merken namelijk dat de Belg steeds meer buiten leeft en investeert in zijn terras, veranda en tuin. Daarom hebben we tal van tuinexposanten uitgenodigd, maar je kan er ook info terugvinden over sauna’s, jacuzzi’s en buitenzwembaden. Zo zal er in de inkomhal onder andere een natuurzwembad staan.”

Wie rustig alle exposanten wil bezoeken, komt dus best niet tijdens het weekend?

“Op zaterdag en zondag zal het inderdaad over de koppen lopen zijn, maar net daarom zijn wij ook open tijdens de weekdagen van 14 tot 19 uur. Wie nog meer tijd wil uitsparen, kan zich al grondig voorbereiden via de website www.ideaalwonen.be. Je kan er niet alleen een gratis toegangskaart en grondplan downloaden, maar je vindt er ook al onze exposanten per thema terug.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans