Steeds meer (jong)volwassenen met autisme op zoek naar hun pauze-knop

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Vzw Hejmen en vzw Begeleid Wonen Leuven organiseren op woensdag 13 maart in het Provinciehuis een informatiebeurs voor (jong)volwassenen met autisme.

Het ondersteuningsaanbod voor (jong)volwassenen met autisme is in onze regio behoorlijk groot, maar niet altijd even bekend. Welke diensten bieden gespecialiseerde begeleiding aan? Welke hulpmiddelen en methodieken kunnen de dagelijkse stress reduceren? Op welke manier kunnen lotgenoten elkaar ontmoeten of op een toffe, eenvoudige manier deelnemen aan de samenleving? De Infobeurs Autisme op woensdag 13 maart 2019 wil hierop een antwoord bieden. Aan de hand van verschillende informatiestanden, lezingen en workshops krijgt de bezoeker een overzicht van de mogelijkheden en kansen voor mensen met autisme (en hun persoonlijk netwerk) in onze regio.

De Infobeurs Autisme is een initiatief van twee Leuvense vzw’s die mensen met een beperking begeleiden: vzw Hejmen en Begeleid Wonen Leuven vzw. “Op de voorbije edities van de beurs mochten we meer dan 500 bezoekers ontvangen en ook dit jaar zal er een grote opkomst zijn. De workshops Mindfulness en Stressmanagement waren heel snel volzet. En ook op onze Facebookpagina merken we erg veel interesse, ondanks het feit dat een beurs voor veel prikkels zorgt. Er is dus duidelijk nood aan concrete, overzichtelijke informatie voor volwassenen met autisme,” aldus de organisatoren.
Naast informatieve lezingen over autisme – met een focus op hoogbegaafdheid, levenskwaliteit en jongvolwassenheid – komen ook ervaringsdeskundigen Sanne en Jeffrey getuigen over autisme en hoe ze hiermee omgaan.
De infobeurs is voor iedereen gratis toegankelijk van 15 tot 20 uur.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters