Startup Festicup kan meteen indrukwekkende cijfers voorleggen

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Festicup, een startup van Jozef Plevoets (28) uit Sint-Truiden, die zelf al enige jaren in de Leuvense horeca actief was, en Steven Van Herreweghe (30) uit Haacht, pakt meteen uit met indrukwekkende cijfers. Deze startup wil evenementen duurzamer maken door vol in te zetten op herbruikbare drankbekers.

Vandaag kan Festicup al zeggen dat ze met hun proefproject maar liefst anderhalve ton plastic afval konden voorkomen. Thé Dansant, een festival dat elke zomermaand neerstrijkt op een andere locatie in België, was het proefproject voor Festicup en gaf doorslag om de startup te lanceren. “We hebben enkel met dit festival maar liefst 300.000 wegwerpbekertjes kunnen besparen door in te zetten op de herbruikbare beker,” klonk het enthousiast bij de initiatiefnemers. “Dat komt neer op zo een anderhalve ton afval. Indrukwekkende cijfers kan je het wel noemen! Hoeveel afval zouden we kunnen besparen als alle festivals zouden inzetten op herbruikbare bekers?
Voor de kleine events hebben we een gratis uitleendienst, waar we onze drie populairste modellen bekers ter beschikking stellen voor events die niet de financiele kracht hebben om er aan te kopen. Deze kunnen opgehaald worden in een handige opbergbox. Tijdig reserveren is de boodschap! We verwachten ze enkel gewassen terug,” besluit het enthousiaste duo.

Via Festicup.be of info@festicup.be kan je reserveren of informatie bekomen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer