Start-up Eduvik lanceert tijdens examenperiode online bijlesfilmpjes

Ann Peeters
6 maanden geleden
door Ann Peeters

Je bent volop aan het studeren en je zit plots helemaal vast met dat ingewikkelde wiskundevraagstuk. Je blokkende medestudenten kan en wil je nu niet lastigvallen. Voor bijlessen – als je die al kon betalen – is het helaas te laat. Herkenbaar? Geen paniek: de Belgische start-up Eduvik plaats tijdens de examenperiode gratis tientallen bijlesfilmpjes online. Zowel voor studenten aan universiteiten en hogescholen als voor scholieren in de middelbare school.

Honderdduizenden jongeren zitten volop in de blok- en examenperiode. Om die studenten en scholieren een duwtje in de rug te geven, lanceert Eduvik een reeks online bijlesfilmpjes. Die zijn gratis te bekijken. De korte, heldere filmpjes focussen vooral op wiskundevraagstukken, en gaan van ‘veel gemaakte fouten bij (a+b)²’ tot de ‘integraal van tan²x’ of de ‘discriminant’. Studenten kunnen ook zelf vragen opsturen, die de bollebozen bij Eduvik dan oplossen in een kort en helder filmpje.

“Je kan de filmpjes beschouwen als geheugensteuntjes, die studenten het noodzakelijke duwtje in de rug geven”, legt Eduvik-oprichter Pieter Minnebo uit. “Soms zit je bij het studeren een half uur lang je hersenen te breken op één oefening of één begrip. Onze filmpjes doen je euro vallen. Twee of drie minuten naar onze website of naar YouTube surfen, en je kan er weer tegenaan.”

Niet elke student heeft bijlessen nodig. “Zeker in deze periode, die voor elke student een race tegen de klok is, volstaat de korte uitleg die we in de filmpjes geven. Zo maken we bijlessen ook toegankelijk voor die groep studenten die er niet de financiële middelen voor heeft.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters