Academiejaar luidruchtig ingezet

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Enkele studenten hebben zondagnacht de start van het academiejaar uitbundig ingezet. De Leuvense politie kreeg een tiental meldingen van geluidsoverlast, gaande van muziek van kotfeesten tot luidkeels roepende jongeren in de straten van Leuven.

De vele studentenstewards zorgden er wel voor dat de overlast in de buurt van de fakbars binnen de perken bleef. De politie betrapte ook zes wildplassers en trof twee prille twintigers aan dieniet meer op hun benen konden staan. Ze kregen een bed in de politiecel om te ontnuchteren. In de Frederik Lintsstraat zette een groep jongeren dan weer containers op straat en gooiden met fietsen in het rond. Hierdoor werd een geparkeerde auto beschadigd. De politie stelde verschillende processen-verbaal op en zal in de komende maanden extra oog hebben voor overlast.

Zo zullen er in de eerste weken van het academiejaar elke dag extra overlastteams ingezet worden en gaat de focus meer gelegd wordenop zogenaamde “loudspots” waarvan de politie weet dat er regelmatig geluidsoverlast is. De KU Leuven werkt ondertussen met haar studenten aan een charter om overlast tegen te gaan en de koepelorganisatie LOKO lanceert binnenkort weer een oktobercampagne.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer