Staking bij AB Inbev duurde enkele dagen

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De voorbije week werd er vanaf donderdag gestaakt bij AB Inbev en werd er onder andere geen Stellabier geleverd aan de cafés. Het euvel was zaterdagochtend echter al de wereld uit met een nieuw akkoord. Alle depots waren maandag opnieuw open gegaan.

Aanleiding voor de staking was het afspringen van onderhandelingen over een cao voor de herstructurering die de Leuvense brouwer wou doorvoeren in de depots. Vooral het voornemen van AB InBev om het depot in Hasselt te verplaatsen bracht sociale onrust met zich mee. Ook moeten verschillende werknemers van Hasselt voortaan in Leuven gaan werken. Zij moeten op de hoofdzetel sorteringen voorbereiden voor het Hasseltse depot.

Maandag gingen alle vestigingen in het hele land weer open. Die werden donderdag en vrijdag door ontevreden werknemers geblockeerd. De werknemers kregen maandag toelichting over de inhoug van het akkoord. Deze kwamen er na positief verlopen onderhandelingen Het moet volgens de vakbbonden een kaderakkoord voor de toekomst betekenen als een verhuis of sluiting van een ander depot op tafel komt te liggen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer